Sitemap
 

Retningslinjer for valg af vin, 16/11-2020


Øko, bio, natur

Da Vinimperiet startede, valgte vi hurtigt at gøre økologi til den primære faktor for valget af vin. Og biodynami blev hurtigt inkluderet som et ekstra pejlemærke. Efterhånden kom der gang i naturvinsbevægelsen, og også dette gav mange nye og spændende oplevelser.

I den forbindelse har vi i Vinimperiet opstillet mange mål for vores aktiviteter. Men hvis vi skal skære ind til benet, er det ikke det, der er det centrale. Det centrale er processen, rejsen, udforskningen af et område, som giver plads til nysgerrighed og nye oplevelser.

Der er masser af faldgruber på denne rejse. Lige så meget som nysgerrighed kan styre vores valg, lige så meget kan tryghed. Det er derfor, der opstår traditioner. En tradition er en slags skabelon, man skal godtage uden at stille spørgsmål. Dette giver tryghed. Men det er også en vane, der kan begrænse ens valg.

En anden faldgrube, der især gør sig gældende på vinens område, er hypen, snobberiet. Mange sælgere vil gerne skubbe i den retning, for det er let at hæve prisen på en hypet vin. Vi ser i øjeblikket, hvordan priserne på naturvin bare stiger og stiger. Prisen på vine med sjove etiketter starter efterhånden omkring 250,- og kommer hurtigt langt over 300,-. Det er jo ikke, fordi producenten ikke skal nyde godt af sine anstrengelser. Men hvis vi ender, hvor vi startede, dvs. som med Bordeaux og priser, der stiger voldsomt pga. mode og snobberi, så giver det ikke længere mening.

Tilbage til basis

På baggrund af dette har Vinimperiet valgt at foreslå en strategi for at slippe fri af de mange påbud og den tiltagende smartness. Den går ud på at udforske grundlaget for vin, nemlig druesorterne.

Vi foreslår, at du starter med vores kasse, "Druesorter":

Druesorter

Vinene i denne kasse afspejler druesorterne, og deres udtryk er ikke forvansket af overdreven brug af træfade. Derfor har du mulighed for at udforske, hvordan dine egne smagsløg oplever forskellene i vinene. Du kan oplære dine sanser i at tænke selv uden at skulle høre på guruer og influencere, der fortæller, hvad der er rigtigt og forkert.


Vinimperiet | CVR: 21032247 | Rismøllegade 2, 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: +45 28 69 68 28 | vin@vinimperiet.dk