Sitemap
 

Programskrift

Hvad er Vinimperiet?

Vinimperiet er en mission for at udvide de mentale grænser for vinoplevelser. Vores motto, ”Vin uden grænser”, er først og fremmest en naiv utopi, men også en provokation for at få forbrugerne til at tænke sig om, og selvfølgelig i sidste ende en umulighed, fordi der stadig skal være grænser og forskellighed for at få flere oplevelser. Så nogle grænser skal altså brydes ned, mens andre skal bygges op.

En vigtig forudsætning for at få flere vinoplevelser er forskelligheden. Vin skal ikke harmoniseres, vin er ikke som mælk, der skal smage godt og ens hver dag. Det er vores erfaring, at økologien er med til at skabe flere forskelligheder. Det lyder naivt, men når naturen får lov at komme til udtryk i vinen, sker der spændende ting. I dag ser det ud til, at når de nye teknologier kommer ind over, bliver vinen mere ensartet, dvs. den samme fra år til år. Ensretningen af vinen er kommet så vidt, at der er opstået konsulentfirmaer, som tilbyder bistand til at forme en vin, så den passer efter en bestemt vinkritikers smag (i dette tilfælde Robert Parker). Så er producenten sikker på at få gode point i pressen, men har han solgt sin sjæl? Penge er ikke alt.

I Vinimperiet er vi ikke imod ny teknologi. Kun hvis der kommer dårlige resultater ud af anvendelsen. Og ensretning er altså efter vores mening et dårligt resultat.

Hvor går grænserne for forskellighed?
Det må komme an på en prøve. Det er jo et mentalt arbejde med at ændre ens vaner til at opfatte verden. Acceptere nye indtryk. Det er ikke let, for det er svært at forandre sig. Så det kræver en indsats. Men det er vores opfattelse at det er muligt. Og sundt!

En hjerneforsker udbredte sig om, hvad der var sundt for vores hjerner. Han havde påvist, at forandring var sundt, vaner var ikke så sundt. Brug en anden hånd til at børste tænder, tag en anden vej på arbejde, brug en anden deodorant, end du plejer. Så i sidste ende gælder det jo ikke kun vin. For nå du bliver god til at opleve forskelligheder og nye sansninger og indtryk, kan du jo prøve det af på alle livets områder. I Vinimperiet er vi f.eks. FOR minareter, og vi er helt sikkert FOR, at de bliver brugt til at indkalde til bøn. Accepten af dette kræver for nogen selvfølgelig et mentalt arbejde, men det er ikke umuligt.
Er det ikke sandt? Det er ikke umuligt!

Bien à vous
Bjarne Jørgensen
Vinimperiet | CVR: 21032247 | Rismøllegade 2, 8930 Randers NØ - Danmark | Tlf.: +45 28 69 68 28 | vin@vinimperiet.dk