[2018] Vin de France, Le Goût de mon Blanc, Dom. Jaulin-Plaisantin
Egen import
Certifikation:
Økologisk
Druesorter:
90% chenin blanc, 10% sémillon
Produktion:
Modnet på gamle fade à 300 og 600 liter, filtrering på ler, restsukker 5 g/l, tilsat 2 x 1 g SO2/l
Smagning:
Meget besnærende næse med vanilla, røg og blomster, lille fedme i munden, og restsukkeret gør den virkelig lækker, og syren holder den frisk.
Om producenten:
Vinhuset er grundlagt i 2008 af Sébastien Jaulin og Yves Plaisantin, hvor Sébastien tager sig af markarbejdet og Yves af produktionen i kælderen. Yves kommer fra Lyon og er søn af en farmaceut indenfor veterinærlægemidler. Han var egentlig i gang med at læse philosofi, men kedede sig og slog pludselig over på vinproduktion. Han kom i lære hos Clusel-Roch i Côte Rôtie, som var i gang med omstilling til biodynamisk drift.
I 2008 mødte han Sébastien Jaulin, som netop havde nogle vinmarker tæt ved Chinon, men primært havde solgt druerne bulk til andre producenter. Sammen begyndte de projektet med produktion af egne vine og omstilling til økologi. Denne omstilling er gennemført i 2015, hvor de også har fået deres certificering. Men i alle årene siden 2008 er vinstokkene dyrket uden nogen ukrudtsmiddel eller gødning, mens vinene vinificeres uden hjælp af ethvert produkt med undtagelse af en minimal dosis af sulfit.