Sitemap    
 

Under konvertering

[2014] Chinon, L'Enfer, Jaulin-Plaisantin

 

 Egen import

 

 

 

Certifikation:

Under konvertering, certificeret fra 2015

Druesorter:

100% cabernet franc, 40-60 år gamle vinstokke

Produktion:

Udbytte: 28 hl/ha, udblødning i 20 dage, derefter modnet i 12 måneder på gamle fade og 12 måneder i cementtank. Tilsat 2 g/hl svovl, ingen filtrering

 

 

Smagning:

Udtryksfuld næse med røg og krydderier, masser af stil, karakterfuld med jordbund og svampe, men også friskhed à la mynte, koncentreret, afrundet, lang eftersmag. Holy smoke, c'est l'enfer!!!

Om producenten:

Vinhuset er grundlagt i 2008 af Sébastien Jaulin og Yves Plaisantin, hvor Sébastien tager sig af markarbejdet og Yves af produktionen i kælderen. Yves kommer fra Lyon og er søn af en farmaceut indenfor veterinærlægemidler. Han var egentlig i gang med at læse philosofi, men kedede sig og slog pludselig over på vinproduktion. Han kom i lære hos Clusel-Roch i Côte Rôtie, som var i gang med omstilling til biodynamisk drift.

 

I 2008 mødte han Sébastien Jaulin, som netop havde nogle vinmarker tæt ved Chinon, men primært havde solgt druerne bulk til andre producenter. Sammen begyndte de projektet med produktion af egne vine og omstilling til økologi. Denne omstilling er gennemført i 2015, hvor de også har fået deres certificering. Men i alle årene siden 2008 er vinstokkene dyrket uden nogen ukrudtsmiddel eller gødning, mens vinene vinificeres uden hjælp af ethvert produkt med undtagelse af en minimal dosis af sulfit.
 
Ikke på lager (Levering: Ring! dage)
120,00 DKK
Vinimperiet | CVR: 21032247 | Underværket, Stemannsgade 9C, 8900 Randers C - Danmark | Tlf.: +45 28 69 68 28 | vin@vinimperiet.dk