Sitemap
 

Frankrig

Frankrig Chateau Tour Grise

Francoise and Phillippe Gourdon har 15 ha cabernet franc og 5 ha chenin blanc, og med de to druesorter producerer de mange forskellige vintyper. Vinmarkerne har to forskellige jordbunde, turonsk kalk og jurassisk kalk (pyha... der skal vist en geolog til at finde frem til de korrekte danske betegnelser), og det er i høj grad med til at præge deres vine.

Vinmarkerne er biodynamiske, og der gror græsser og blomster mellem rækkerne. Faktisk er der mere end 200 forskellige planter, og det skal ses i modsætning til mere resultatorienterede økologer, der sår en enkelt eller nogle få og ikke har en permanent mikroflora. Som følge af det varierede planteliv er der også masser af insekter og fugle Philippe gør alt, hvad han kan for at beskyttemikroorganismerne i jorden: "Det er jordens folk, som jeg lader gøre deres arbejde, nemlig at beskytte og nære mine vinmarker og sørge for en gennemtrængelig jord". Dette fokus på vinens interaktion med jorden har også gjort, at Tour Grise er blevet synonym med terroir-vin. Altså vine, der afspejler den jord og de omgivelser, de kommer fra.

Den biodynamiske metode anvendes også i vineriet, hvor der f.eks. ikke bruges svovl til den mousserende Saumur Brut. Francoise og Phillippe siger: "Vi har flere og flere problemer med at opnå problems AOC-godkendelse på linje med andre biodynamiske vindyrkere. Paradoksalt nok, desto mere naturlig vinproduktionsmetoden er, desto mere vinene afspejler jordens virkelige identitet, jo mindre er sandsynligheden for, at de får appellationsgodkendelse!

Phillippe er en person med unikke ideer, og han opnår unikke resultater. Det gælder selvfølgelig vinproduktion, men han spillede også en vigtig rolle i kampen for at få indført den nye appellation Saumur Puy Notre Dame, der afspejler et afgrænset terroir af vinmarker omkring byen Le Puy Notre Dame.
[2012] Saumur, Le Puiné, Ch. Tour Grise
På lager (Levering: 5 dage)
120,00 DKK
Vinimperiet | CVR: 21032247 | Underværket, Stemannsgade 9C, 8900 Randers C - Danmark | Tlf.: +45 28 69 68 28 | vin@vinimperiet.dk