Udbytte: 28 hl/ha, gæring på egebarriques 400 l, 12 måneders modning vinificeret på amfora, ingen svovltilsætning
Smagning:
Tør. Mere mineralsk, mere tyngde end den sædvanlige sauvignon. Men stadig traditionel levende syre. Lidt mere kraft. Så den holder til mere fed fisk, mere kraftig og krydret mad.
Om producenten:
Clos Roussely ejes og ledes af Vincent Roussely. Det blev skabt af hans oldefar i 1917, og han overtog det selv som 25-årig i 2001 efter at have arbejdet i Australien for Hardys. Det ligger i den lille landsby Angé, der med sine 800 indbyggere ligger ved floden Cher nær Chenonceaux, som er et af de mest kendte slotte i Loire-området. Det omfatter 22 hektar, hvoraf de otte er fra Vincents oldefars tid og de øvrige femten senere er kommet til. Vincent er ung og dynamisk i en ret business-orienteret forstand. Det vil sige, der er ikke noget laid back free style over ham. Der skal være styr på tingene, og der skal sælges noget vin. Men samtidig er han altså en meget flink mand, der brænder for at vise sine marker frem.