Sitemap    
 

Under konvertering

[2016] Fitou, 20 de Terre, Dom. La Garrigo

 

 Egen import

 

 

 

Certifikation:

Økologisk, naturvin

Druesorter:

Grenache noir: 40%, stokke 60 år
Syrah: 40%, stokke 9 år
Carignan noir: 20%, stokke 60 år

Produktion:

Udbytte: 8 hl/ha. 12 måneders modning på fade, der er gravet ned i jorden, ingen nye fade. Ingen tilsætning af svovl.

 


Hvorfor grave fadene ned:
• ingen luft og altså ingen udveksling med atmosfæren, intet tab af vin, der udveksles således kun med jorden og en fugtig odeur af underskov.
• konstant temperatur på 12°C
• ingen elektromagnetiske bølger.
• mere nænsom ældning/modning, mere opblødte taniner.

Smagning:

Dejlig kraft med både syre og tannin, og samtidig forførende med et væld af aromaer fra bjergene omkring middelhavet, timian, rosmarin, lavendel, og godt med kirsebær/bitterhed. Det er overvældende godt, men hold dig væk, hvis du er til vine med sukker tilsat a la veneto eller syditalien, for her bliver du blæst væk på alle sanser. Til oksefilet, vildsvin, comté-ost.

Om producenten:

Houlbergs blog oktober 2015 (om årgang 2011)

Fra Houlbergs blog, maj 2020

På lager (Levering: 6 dage)
135,00 DKK
stk.
[2016] Fitou, 20 de Terre, Dom. La Garrigo
Vinimperiet | CVR: 21032247 | Underværket, Stemannsgade 9C, 8900 Randers C - Danmark | Tlf.: +45 28 69 68 28 | vin@vinimperiet.dk