Sitemap    
 

Økologisk

[2017] Vin de Pays du Gard, Passerel, Dom. de Tavernel (rød)

 

 Egen import

 

 

 

Certifikation:

Økologisk

Druesorter:

Merlot, Marselan, Caladoc, Syrah, Cabernet Sauvignon

Caladoc er en fransk druesort, som primært findes i Languedoc. Druen er en blanding af Grenache og Malbec, og den blev opfundet/skabt af Paul Truel i 1958 på Institut National de la Recherche Agronomique. Den anvendes i flere forskellige landvine i Languedoc, men er ikke tilladt i nogle officielle appellationer (AOC).

 

Marselan skabte Paul Truel nogle år senere, nemlig i 1961. Det er en blanding af Cabernet Sauvignon og Grenache. Paul plantede først druen nær den franske by Marseillan, hvorfra den også har fået sit navn. Ligesom Caladoc vokser druen primært i Languedoc, men findes også i både USA samt Kina.

 

Produktion:

Udbytte: 65 hl/ha. 3 mdr. på ståltank.

 

 

Smagning:

Fløjlsblød både i næse og mund. Meget behagelig og let at drikke. Har lige krop nok til en buffet, men ikke til kraftige retter og stuvninger. For først gang i mange år er Passerel næsten burgundigsk, let og blød.

Om producenten:

Vinhuset Domaine de Tavernel er grundlagt i 1925 af familien Amphoux, men er opkaldt efter byens borgmester tilbage i 1830, nemlig Monsieur Tavernel.
Siden 1980 har Pierre Amphoux stået i spidsen for vinhuset, og får i dag hjælp fra datteren Denise Compagne. Sammen driver de lige omkring 100 hektar vinmarker, som siden 1987 har været certificeret økologisk.

På billedet ses Denise.

Ikke på lager (Levering: Ring! dage)
[2017] Vin de Pays du Gard, Passerel, Dom. de Tavernel (rød)
Vinimperiet | CVR: 21032247 | Underværket, Stemannsgade 9C, 8900 Randers C - Danmark | Tlf.: +45 28 69 68 28 | vin@vinimperiet.dk