Sitemap
 

Økologisk

 
Bestil via mail til vin@vinimperiet.dk
 

[2021] Vin de France, L'Echo, Clos Roussely

 

 Egen import

 

 

 Bestil via mail til vin@vinimperiet.dk

Certifikation:

Økologisk

Druesorter:

100% Sauvignon Blanc, 30 år gamle stokke

Produktion:

Udbytte: 31 hl/ha, klassisk gæring i 1,5 måned, modnet 3 mdr. på tank, svovl: 70 mg/l total

   

Smagning:

Tør. Herlig floral næse plus lime og en kende hø. God tilstedeværende syre afbalanceret af lille fedme. Meget umiddelbar og direkte, kan oversættes til: "smager bare skidegodt".

Til skaldyr, fisk eller måske en lille gedeost.

Om producenten:

Clos Roussely ejes og ledes af Vincent Roussely. Det blev skabt af hans oldefar i 1917, og han overtog det selv som 25-årig i 2001 efter at have arbejdet i Australien for Hardys. Det ligger i den lille landsby Angé, der med sine 800 indbyggere ligger ved floden Cher nær Chenonceaux, som er et af de mest kendte slotte i Loire-området. Det omfatter 22 hektar, hvoraf de otte er fra Vincents oldefars tid og de øvrige femten senere er kommet til.
Vincent er ung og dynamisk i en ret business-orienteret forstand. Det vil sige, der er ikke noget laid back free style over ham. Der skal være styr på tingene, og der skal sælges noget vin. Men samtidig er han altså en meget flink mand, der brænder for at vise sine marker frem. Især le clos. "clos" betyder, at det et seperat stykke land, en indhegning, og det er således ikke blandet sammen med andre besiddelser. Ud over markerne fremviser han selvfølgelig også gerne domænets egen kalkhule, hvor vinen laves og lagres.

På billederne ses byen Angé med Le clos Roussely og Vincent Roussely på det andet.

På lager (Levering: 5 dage)
95,00 DKK
[2021] Vin de France, L'Echo, Clos Roussely
Vinimperiet | CVR: 21032247 | Underværket, Stemannsgade 9C, 8900 Randers C - Danmark | Tlf.: +45 28 69 68 28 | vin@vinimperiet.dk