Sitemap    
 

Patrick Corbineau

[2016] Vin de Pays du Gard, Passerel, Dom. de Tavernel (rød)

 

 Egen import

 

 

 

Certifikation:

Økologisk

Druesorter:

Merlot, Marselan, Caladoc, Syrah, Cabernet Sauvignon

Caladoc er en fransk druesort, som primært findes i Languedoc. Druen er en blanding af Grenache og Malbec, og den blev opfundet/skabt af Paul Truel i 1958 på Institut National de la Recherche Agronomique. Den anvendes i flere forskellige landvine i Languedoc, men er ikke tilladt i nogle officielle appellationer (AOC).

 

Marselan skabte Paul Truel nogle år senere, nemlig i 1961. Det er en blanding af Cabernet Sauvignon og Grenache. Paul plantede først druen nær den franske by Marseillan, hvorfra den også har fået sit navn. Ligesom Caladoc vokser druen primært i Languedoc, men findes også i både USA samt Kina.

 

Produktion:

Udbytte: 65 hl/ha. 3 mdr. på ståltank.

 

 

Smagning:

Krydret, brombær, kirsebær, et strejf af moskus, god koncentration, god fylde. Passer til alle, passer til alt. Passerel er bare den mest solide hverdagsvin, man overhovedet kan tænke sig, og for nogen er det tilmed også en festvin.

Om producenten:

Vinhuset Domaine de Tavernel er grundlagt i 1925 af familien Amphoux, men er opkaldt efter byens borgmester tilbage i 1830, nemlig Monsieur Tavernel.
Siden 1980 har Pierre Amphoux stået i spidsen for vinhuset, og får i dag hjælp fra datteren Denise Compagne. Sammen driver de lige omkring 100 hektar vinmarker, som siden 1987 har været certificeret økologisk.

På billedet ses Denise.

Tilbud
På lager (Levering: 5 dage)
Lagerstatus: 8 stk.
70,00 45,00 DKK
stk.
[2016] Vin de Pays du Gard, Passerel, Dom. de Tavernel (rød)
Vinimperiet | CVR: 21032247 | Underværket, Stemannsgade 9C, 8900 Randers C - Danmark | Tlf.: +45 28 69 68 28 | vin@vinimperiet.dk