Sitemap    
 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Navn
Virksomhed
E-mail
:
CAPTCHA Image
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
23/2 2017 - Vinimperiet lige nu. Nyhedsbrev den 23. februar 2017

Festvin og hverdagsvin

 
Priser i vinbranchen
Så kom den seneste årgang af Passerel hjem. Og da jeg skulle fastsætte prisen, kom jeg til at tænke på noget, som en god bekendt fra et andet og noget større vinimportørfirma sagde: "Man kan kun sælge vin i Danmark, hvis den er på tilbud". Jaaa, det kunne jeg jo nok ikke helt nægte. Så jeg var konfronteret med nødvendigheden af at sætte prisen på Passerel op, så der senere kunne laves et lokkende tilbud.

Men pinedød om jeg ikke igen blev ramt af Genstridighedens Princip. Baf! sagde det. Fandme nej, jeg holder prisen. Vinimperiet blev grundlagt på ideen om uafhængighed. Hvis der ikke er nogen, som vil købe vinen på mine præmisser, kan den da få lov at stå ude på lageret. Jeg får brød på bordet alligevel.

Men jeg indrømmer at jeg viskede gedulgt til Rosinante: Vi kan ikke nøjes med een Sancho Panza!!! Og jeg råber til alle modtagere af nyhedsbrevet: "Jeg håber, I er nogle genstridige sataner derude, Sancho Panzaer eller ej."

Passerel er ihvertfald i samme topform som altid. Smager fandens godt. Svær at blive træt af. Og du finder den her:
Rød: Passerel rouge, Domaine de Tavernel


Flot udstyr
Hvis du nu går lidt mere op i frisuren end gennemsnittet og synes, Passerel ser lidt kontormandsagtig ud. Gør som jeg: Ta' en tur på Den Jyske Luc-Hingst. Nærmere betegnet Chateau Luc fra Corbieres, som er lidt mere anmassende og friskfyragtig end Passerel, lidt mere på the sunny side, og så ser den ud som en million.

Den kan spice ethvert køkken op. Vegetarmad med gulerodssødme, Osso Buco, simreretter. Der blender Passerel ind og forsvinder, mens Luc giver et ekstra punch.

Her finder du luccen: 2015 Corbières, Les Rives, Chateau Luc
(Som en sentimental sidebemærkning vil jeg da ikke undlade at tilføje, at jeg allerede i 1992 som ekspedient i en farverig vinhandel, nabo til Pompidoucenteret, solgte læssevis af Luc til ublaserte parisere)

Take your pick!

 
Kontormand
 

 
Million dollar baby
 

 
Sidste udkald for Volnay fra Javillier
Hvis du er Bourgogne-lover med svaghed for de mere elegante og luftige eksemplarer, har du nu kun få chancer for at anskaffe Volnay'en fra Domaine Jean Javillier. Du finder den her: 2010 Volnay, Domaine Jean Javillier et Fils

Og så har en af nyhedsbrevet læsere tilmed indsendt et forslag til at kombinere den med mad (tak Søren!):
Bøf Stroganoff med kartoffelmos og spidskålssalat
Se billede herunder

Hvis du har hang til det ekstravagante, er der trods alt redning mulig, for Volnay 1er cru'en fra samme producent er stadig hjemme, og den bliver bare bedre og bedre. Du har den her: 2010 Volnay 1er cru, Caillerets, Domaine Jean Javillier et Fils

Og den kan også sagtens bruges til Bøf Stroganoff!!!

 
Volnay og Bøf Stroganoff
 

 
Cabernet Franc – hjertet af Vinimperiet
Sommetider når jeg ser på, hvor mange forskellige eksemplarer af vine på cabernet franc-druen der findes i Vinimperiet, tænker jeg kors i skuret, al den snak om mangfoldighed, og så er halvdelen af vinene fra samme drue. Men når jeg så tænker nærmere over det, så ser jeg jo igen, hvor utroligt forskellige alle disse eksemplarer er. Og hvis jeg så tænker endnu nærmere over det, så husker jeg også på, hvor mange supermarkedsvine jeg har fået fra alle mulige steder i verden, og som stadig smagte ens. Og så sover jeg trygt og godt igen.

Tilfældet har så villet så, at Søren også har indsendt et par kulinariske forslag til cabernet franc-vine.

 
Nord og syd
I den første kombination mødes den nordfranske vinøsitet med det sydfranske køkken – courgetter med provencalske bønner kombineret med:
2014 Saumur Champigny, Antoine Sanzay

Genial kombination. Sanzays version af druen har både lethed og frugt, men også krydderier og lidt mørkt læder. Sådan!

 
Opskrift på courgetter med provencalske bønner
 

 
Det var Seitans!
Den anden kombination er både temmelig vovet og ret sofistikeret:
Seitan i wok

Hvad er seitan spørger du? Ja, det vidste jeg heller ikke. Det er et alternativ til kød. Læs mere HER.

Du kan også købe det færdiglavet.

Denne asiatisk-inspirerede ret kombineres med:
2014 Anjou, Pompois, Nicolas Reau

Mon Dieu, det er godt tænkt. Pompois i denne årgang er lige præcis et bombardement af aromaer, der konstant folder sig ud, og den er som er skabt til det asiatiske køkken.

 
Opskrift på seitan i wok
 

 
Sidste nyt
Afsluttende cadeau: Jeg har lige haft Françoise fra Tour Grise i røret, og den gamle nyhed er, at de har forpagtet deres marker ud og ikke laver vin mere. Den gode nyhed er, at de havde en lille overraskelse i kælderen, der gerne skulle dukke op i løbet af foråret. Glæd dig!

Maj 2017


April 2017


Marts 2017


Februar 2017


December 2016


November 2016


Juni 2016


Maj 2016


Marts 2016


Februar 2016


November 2015


Oktober 2015


September 2015


August 2015


Maj 2015


Marts 2015


Januar 2015


December 2014


November 2014


Oktober 2014


August 2014


April 2014


December 2013


November 2013


Oktober 2013


August 2013


Maj 2013


April 2013


Marts 2013


Januar 2013


November 2012


Oktober 2012


August 2012


Juli 2012


Juni 2012

Vinimperiet | CVR: 21032247 | Underværket, Stemannsgade 9C, 8900 Randers C - Danmark | Tlf.: +45 28 69 68 28