Sitemap    
 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Navn
Virksomhed
E-mail
:
CAPTCHA Image
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
10/3 2016 - Mad og vin 4, 10. marts 2016

Mad og vin 4

 
Ovnbagte rødbeder med flødesauterede østershatte


1. ret: ovnbagte rødbeder med flødesauterede østershatte

1. vinforslag: 1999 Saumur Brut Rosé, Chateau Tour Grise

 


1. ret: ovnbagte rødbeder med flødesauterede østershatte


 
I dag var det ikke naboerne, der var på besøg, men gamle venner. Så aftenen forløb ikke uden nostalgi, men selvfølgelig også skarpe meninger om mad og vin.

Ingredienser til 1. ret:
rødbeder i skiver, bages i ovn, evt. med balsamico
østershatte, sauteres med fløde
persille

 
Alle var vildt begejstrede for de kremede østershatte, og den velmodne mousserende rosé fra Tour Grise var perfekt dertil. Det fede fik modstand af de sprøde bobler, og smagen var hverken for voldsom eller for diskret.

 
Værre var det med naturvinen på sauvignon blanc. Den har ikke den typiske sauvignonske syre, men en meget karakteristisk hyldearoma, der aldrig bliver tung. Det er ikke det oplagte valg til rødbede/svampe-kombinationen. Aromaerne kombineres ikke så let. Samtidig er det en meget speciel vin, så det er ikke alle, der falder for den, selvom den er let og ligefrem. Jeg elsker den dog, og jeg kan sagtens bearbejde mine forventninger, så jeg nyder denne kombination. Det er formentlig alfa og omega for vegetarmad, at aromaerne ikke altid behøver at gå op i en enhed, men også kan nydes sidestillet. Asparges og gulerod kan f.eks. sagtens spises sammen.

 
Roastbeef med ovnkartofler og majroer som Lauterbach


2. ret: roastbeef med ovnkartofler og majroer som Lauterbach

Vinforslag: 2012 Fitou, 20 de terre, Domaine La Garrigo

 
Ingredienser til 2. ret
okseinderlår, steges
kartofler i både, bages med olie, gerne høj varme, der skal være sprød kant
majroer, svedsker (ca. 3 pr. majroe), væske (vin/vand/bouillon), creme fraiche (evt. 38%) tilsættes efter et stykke tid

 
Roastbeef er noget af det mest enkle, der findes. Så det var lidt vovet med de lauterbachske majroer. Men gæsterne og jeg har en lang historie med denne ret, så der var også sentimentalitet involveret.

Majroe-tilbehøret giver også kombination en syrlig side og dermed bestemte begrænsninger for vinen. Men Fitouen havde ingen problemer med det. Det er en naturvin, men en meget atypisk naturvin, idet den både har en spændstig krop, fylde, og ikke mindst område- og druetypicitet. Det ser man ikke tit for naturvine. Nogle naturvinstilhængere mener heller ikke, der må bruges træfade. Det er Christian fra Domaine La Garrigo dog ikke bange for. Han har brugt forholdsvis nye træfade og gravet dem ned i jorden i et år.

 
Roastbeefen var også temmelig glad for Christians vin. Det må nok også siges, at dette er den perfekte steak-vin, altså til rødt kød. Selvom min roastbeef ikke altid er så rød, som mange måske nok gerne ville have, tilføjede jeg så diplomatisk.

Bon appetit
Bjarne

Maj 2017


April 2017


Marts 2017


Februar 2017


December 2016


November 2016


Juni 2016


Maj 2016


Marts 2016


Februar 2016


November 2015


Oktober 2015


September 2015


August 2015


Maj 2015


Marts 2015


Januar 2015


December 2014


November 2014


Oktober 2014


August 2014


April 2014


December 2013


November 2013


Oktober 2013


August 2013


Maj 2013


April 2013


Marts 2013


Januar 2013


November 2012


Oktober 2012


August 2012


Juli 2012


Juni 2012

Vinimperiet | CVR: 21032247 | Underværket, Stemannsgade 9C, 8900 Randers C - Danmark | Tlf.: +45 28 69 68 28