Sitemap    
 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Navn
Virksomhed
E-mail
:
CAPTCHA Image
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
3/3 2016 - Mad og vin 3, 3. marts 2016

Mad og vin 3

 
Rådyrsmåkød med flødekartofler og julesalat


Mad: rådyrsmåkød med flødekartofler og julesalat

Vin: 2010 Corbières-Boutenac, Chateau Fabre Gasparets

 
Her præsenteres endnu et eksempel på neighborhood cuisine akkompagneret af et af Vinimperiets produkter.
Naboerne skulle kigge forbi. Jeg havde for en gang skyld været på torvet og fundet julesalat. Jeg var også i Rema, der ofte har vildt i køledisken til en overkommelig pris. Altså startede jeg med følgende ingredienser:

 
Småkød i tern fra rådyr
løg, brune champignons, kartofler
fløde (kom ikke med på billedet, den var undervejs)
julesalat, fennikel
bornholmsk sennep (jeg har aldrig kunnet lide sennep, men har en ambition om at ændre på dette ved at bruge det i dressinger)
svensk shoegazer-musik (Concretes første album, under INGEN omstændigheder det andet)

Kartoflerne i skiver får mindst 200 grader på varmluft. Efter et stykke tid tilsættes løg, champignon (min innovation til flødekartofler!!!), og igen lidt senere fløde. Du må lige selv prøve dig frem med rækkefølge og tid. Men husk at slukke for varmluften, ihvertfald når fløden kommes i.

 
Da jeg havde brunet kødet, tilsatte jeg en sjat sød rødvin, Capricho d'Goya, og lod det simre et stykke tid. Så fik jeg øje på en skål cherry-tomater i vinduet. De kom også med, kun kort tid. Jeg elsker varme tomater. Jeg kunne måske godt have været mere nænsom ved kødet. Til gengæld blev saucen god.
Julesalaten blev serveret med lidt hakket fennikel og føromtalte sennep i dressingen.

 
Lidt om Capricho de Goya
Importøren skriver:
Capricho de Goya Moscatel er produceret af Bodegas Camilo Castilla, som er Navarradistriktets ældste producent. For over 100 år siden beplantedes den kalkholdige lerjord med Moscatel de Gran Menudo, som er identisk med Muscat Blanc á Petit Grains, den bedste Muscat-variant. Druerne fra disse ældgamle stokke yder ekstremt lave udbytter – sølle 1500 kg/hektar! - og giver i dag denne unikke søde vin, som må gå så meget igennem, før den tappes på flaske!

Vinen lagres først ca. 4 år udendørs i 60 liters ’Demi-Johns’ (solide glaskolber) De skiftende temperaturer og det varierende lys giver vinen de specielle oxidative og sekundære aromaer, som man også ser i vinene fra Banyuls og Rivesaltes, der for nogle af vinenes vedkommende udsættes for samme behandling. Herefter lagres vinen i yderligere 3-4 år på fade med en kapacitet på 400-500 liter. Resultatet er en intenst sød vin med tilpas megen flygtig syre til at skære gennem sødmen og give vinen sin kompleksitet og charme.

Duft og smag har elementer af rosiner, korender, friskristet kaffe, sukkersyltede svesker og ditto figner, ristede mandler og det flygtige syreelement af orangeskal, der holder de godt 200 gram restsukker/liter i ave.

 
Vin til rådyrsmåkød med flødekartofler og julesalat
Jeg elsker mine naboer, så jeg fandt Vinimperiets ultimative pleaser-vin frem:

Chateau Fabre Gasparets fra det lille område Boutenac i Corbières.

Alt er afrundet. Selvom vinen stadig opfører sig ret ungt med friske brombær, solbær, hyldebær og en ung syre og tanin, så er der ingen kanter eller aggressivitet. Bare fylde og smag. Og de 12 måneder på fad mærkes overhovedet ikke, her er frugt, ikke fad.

Jeg ved, det er et utraditionelt valg til vildt, vinen ville måske være mere oplagt til osso buco, men i sidste ende blev det vilde nedtonet i retten, og der blev mere fokus på det friske og syrlige med tomater, julesalat, sennep.


 
Chateau Fabre Gasparets
Chateau Fabre Gasparets er en del af familien Fabres vinimperium. Allerede i 1605 kan det dokumenteres, at familien dyrkede vin i Corbières. I 1711 slog den sig ned i Gasparets. I 1867 kom Chateau Coulon til, i 1876 Chateau de Luc, og i 1950 giftede André Fabre sig til Domaine de la Grande Courtade. Desuden blev Chateau Denat Gasparets i 1939 lagt ind under Chateau Fabre Gasparet. I dag er det Louis Fabre, der styrer domænerne.

God fornøjelse!

 
The Concretes
Du skal da heller ikke snydes for en lille smagsprøve af de svenske musikanter:
Say Something New

Maj 2017


April 2017


Marts 2017


Februar 2017


December 2016


November 2016


Juni 2016


Maj 2016


Marts 2016


Februar 2016


November 2015


Oktober 2015


September 2015


August 2015


Maj 2015


Marts 2015


Januar 2015


December 2014


November 2014


Oktober 2014


August 2014


April 2014


December 2013


November 2013


Oktober 2013


August 2013


Maj 2013


April 2013


Marts 2013


Januar 2013


November 2012


Oktober 2012


August 2012


Juli 2012


Juni 2012

Vinimperiet | CVR: 21032247 | Underværket, Stemannsgade 9C, 8900 Randers C - Danmark | Tlf.: +45 28 69 68 28