Sitemap    
 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Navn
Virksomhed
E-mail
:
CAPTCHA Image
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
25/2 2016 - Mad og vin 2, 25. februar 2016

Mad og vin 2

 
Forloren muslingesuppe og hvid Saumur


Mad: forloren muslingesuppe

Vin: 2014 Saumur, Les Salles Martin, Antoine Sanzay

 
Muslingesuppe er jo ikke den helt store, nye og fantastiske opfindelse. Du kan google mange opskrifter, og det kan kun anbefales. Jeg startede med følgende ingredienser:

1 net med muslinger fra fiskehandleren
1 stykke mørksej for lige at give smag (jeg bruger aldrig købt bouilloneksstrakt (næsten...))
1 par rodfrugter
løg og hvidløg
smør og piskefløde
karry (her kan du jo selv vælge, hvor meget karryen skal præge retten)
vin: Petit Marnier fra Chile på carmenere og gewurtztraminer, med rancio-karakter, så tør sherry kan også bruges (hvis du bruger meget karry, skal den måske helt udelades)
et stykke gurkemeje, som jeg valgte ikke at bruge

Du kan se dem her:

 
Udgangspunktet for forloren muslingesuppe

 
Det viste sig så, at nærmest alle muslingerne havde brudskader, så jeg kunne slet ikke bruge dem. Fiskehandleren på havnen i Randers beklagede meget og refunderede. Sober behandling, tak for det.

Gode råd var dyre, så jeg fiskede hurtigt nogle rejer ud af fryseren som erstatning, således det forlorne. Jeg vil ikke hævde, at det blev den helt store gourmet-oplevelse. Men varme på en kold tirsdag aften i januar fik vi da.

For ikke at tale om vinen, der kun kan anbefales ud over alle grænser, det være sig til muslingesuppe, forloren eller ej, laksetærte, fisketerrine, søtunge i esdragon...

 
Vinen var som før skrevet en Saumur fra Antoine Sanzay, altså på ren chenin blanc.

 
Det er en rimelig poleret og velkomponeret vin, som passer perfekt til traditionelle restauranter med høj klasse. Den har en fin syrestruktur og masser af chenin blanc-typicitet. Derudover har den en poleret, men også spændende og parfumeret overbygning med grape, eksotiske frugter, lyng og stikkelsbær. Altså fint håndværk med en vis grad af vision. Der er masser af aroma-pow og friskhed i vinen lige nu. Hvis den får lov at ligge fem år mere, vil den nok blive noget mere blid.

Antoine Sanzay er en ny producent i Vinimperiet. Han holder til i byen Varrains, som ligger lige uden for Saumur. Domænet er på 11 ha i alt, hvoraf alle de røde ligger i Saumur-Champigny, mens den aktuelle hvide ligger i det større Saumur-område. Den hvide produktion er meget lille, så man skal bestille i forvejen, hvis man vil have noget. Han gærer og modner vinen på forskellige træfade, som han har fra Domaine Leflaive i Puligny-Montrachet. Han sælger stadig noget af sin vin til det lokale kooperativ, men arbejder på selv at lave mere.

 
Antoine Sanzay på vinmesse

 
Det uprætentiøse køkken: neighborhood cuisine
Der er ikke nogen bestemt profil for de opskrifter, der præsenteres i denne serie i nyhedsbrevet. Det kan både være avancerede gourmet-oplevelser og mere hverdagspraktiske forslag.

For at indkredse essensen af det hverdagspraktiske kan der drages en parallel til pokerspillet. Nogle pokerspillere udøver deres aktiviteter på kasinoer eller onlinespil. Her drejer det sig først og fremmest om at vinde, og taktikken er udarbejdet med dette sigte. Ved siden af dette findes der en anden type spil, der kaldes neighborhood poker. Det er venner, der kigger forbi, og man spiller lige så meget for at hygge sig som for at vinde.

Det samme gælder neighborhood cuisine. Her er fokus også på både samvær og god mad. Og det er slet ikke til at sige noget om, hvorvidt de kommende kombinationer af vin og mad, kommer til at gå i den ene eller anden retning.

Maj 2017


April 2017


Marts 2017


Februar 2017


December 2016


November 2016


Juni 2016


Maj 2016


Marts 2016


Februar 2016


November 2015


Oktober 2015


September 2015


August 2015


Maj 2015


Marts 2015


Januar 2015


December 2014


November 2014


Oktober 2014


August 2014


April 2014


December 2013


November 2013


Oktober 2013


August 2013


Maj 2013


April 2013


Marts 2013


Januar 2013


November 2012


Oktober 2012


August 2012


Juli 2012


Juni 2012

Vinimperiet | CVR: 21032247 | Underværket, Stemannsgade 9C, 8900 Randers C - Danmark | Tlf.: +45 28 69 68 28