Sitemap    
 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Navn
Virksomhed
E-mail
:
CAPTCHA Image
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
17/8 2015 - Dom. Beauthorey og krav til naturvin, den 17. august 2015

Smagekasser, vine fra Domaine Beauthorey og lidt om naturvin

 
Tilbud på smagekasser!
Der er stadig to uger tilbage af sommeren og meget vin, der skal smages. Derfor vil Vinimperiet gerne tilbyde sine kunder og følgere noget nyt. I kan nu prøve 6 forskellige vine fra Vinimperiet i en samlet kasse.

Vi tilbyder jer 5 forskellige smagekasser. Bare klik, tilføj til din indkøbskurv, så får du også 10% rabat oven i købet.

Lyder det ikke som et temmelig fristende tilbud? I kan nu vælge mellem følgende smagekasser:
 
 

 
Domaine Beauthorey
Sidste gang skrev vi om Victor Beau og Herve Guillard fra Domaine Inebriati og deres usædvanlig lette og sødmefulde vine. Som lovet skriver vi nu om den ældre og mere erfarene vinproducent fra vinhuset Domaine Beauthorey, Christophe Beau (på billedet).

Christophe er en temmelig usædvanlig mand. Nogle vil måske kalde ham en opdagelsesrejsende eller en eventyrer på grund af den gusto, hvormed han i almindelighed behandler livet. Han tager sin vinfremstilling ud over det konventionelle: "Jeg har tendens til at sige, at jeg aldrig har lavet vin. Jeg udfører eksperimenter med det levende, med teknikken, det sociale og det økonomiske via et alibi, som kaldes vin" siger Christophe.

Den autentiske signatur på flaskerne er svær at glemme, efter du har åbnet dem. Hans eventyr startede i 1979, da han oprettede Domaine Beauthorey. Som sagt er Christophe en ukonventionel mand, der lægger vægt på originalitet, og hans gearing er at gøre en dyd ud af at være anderledes. Han er bekymret over bæredygtigt landbrug og vinfremstilling, så han bruger også sin tid på at skrive bøger om sine mere end 30 års erfaring i vinbranchen.

Hans vinhus har 8 ha. vinmarker omkring den charmerende by Corconne i appellationen Pic Saint-Loup i Languedoc. Christophe kan lide at behandle druerne med konstant pleje og uden kemikalier/sprøjtemidler, dvs. alt hos Domaine Beauthorey behandles økologisk og biodynamisk siden 1995.

Denne uges vine fra Domaine Beauthorey er følgende: 2014 Vin de France, Terre Ferme, 2014 Vin de France, Bogus, og 2014 Vin de France, Ultime.
 
2014 Vin de France, Terre Ferme er en pur grenache. Vær opmærksom, og stav det ikke Terre Femme, som kunne give denne flaske en helt anden betydning. Denne cépage giver en meget frugtig, fyldig, sødlig vin med varierende grader af garvesyre afhængigt af graden af tørkestress. Grenache er ikke karakteriseret ved sin skønhed eller kvaliteten af farvestoffer, men ved den meget frugtagtige duft, sødme og det lave indhold af tannin. Det er præcis, hvad vi oplever med Terre Ferme fra Domaine Beauthorey. Selvom vinen ikke gør indtryk med sin farve, skiller den sig ud med sin saftige og frugtagtige smag og aroma.
 
2014 Vin de France, Bogus er sammensat af to forskellige, men også velkendte druesorter: carignan og muscat. Vinen er karakteriseret af en vegetabilsk næse og en saftig aromatisk mund. Fin bitterhed. Som Christophe udtrykker det: en simpel vin, der er perfekt til en picnic på en solrig dag i august.

2014 Vin de France, Ultime er mere kompliceret sandsynligvis på grund af de mange druer såsom alicante, carignan, cinsault, aramon, gros noir, som med omhu og yndefuldt blandes i denne cuvée. Den mest komplekse vin fra domænet, som kræver åbning i god tid for at afsløre sine rigdomme. En lang eftersmag forbundet med stor finesse. Smagen er en kombination af sødme og tanin og krydret med en lille smule sort peber. Vinen har en god krop og mere virilitet sammenlignet med Terre Ferme og Bogus, som begge er mere feminine.

 
Opfølgning på Garrigo, Inebriati, Lebled og Beauthorey
De sidste par uger har vi skrevet om vinhusene Domaine La Garrigo, Domaine Inebriati, Domaine Beauthorey og domænet A la vôtre af Laurent Lebled. Metoderne og teknikkerne, som disse vinproducenter anvender, er temmelig gammeldags, let anarkistiske og med tendens til at skabe noget ukonventionelt.

Deres forhold til deres jord er defineret ved konstant pleje og tilsyn og er derfor mere personlig og intim. Økologisk og biodynamisk vindyrkning kræver omfattende menneskelig tilstedeværelse året rundt. Det betyder også, at vinproducenterne ikke bruger kemikalier/sprøjtemidler, og et minimum af tilsætningsstoffer, udelukkende svovl. Dette kan på den anden side tilføre vinen en funky smag, og samtidig mindre hovedpine om morgenen på grund af lavt alkoholindhold i modsætning til deres konventionelle modparter.

Disse vinproducenter bruger kun økologiske, naturlige og biodynamiske dyrkningsmetoder (selvom de måske ikke er certificeret som sådan). Vinene er også ufiltrerede, og det kan give dem en uklar farve. Man kan jo sige, at naturlig vin svarer til surdejsbrød og upasteuriseret ost, som har en usædvanlig smag og duft, men det er helt sikkert værd at prøve.

Selvom de ikke alle støtter direkte op omkring det, kan man godt rubricere dem under naturvin. Her er en oversættelse af kravene for at blive optaget i den franske organisation for naturvinsavlere, Association des Vins Naturels:

Vinbondens forpligtelse over for en AVN-vin (Association des Vins Naturels)

Det etiske og det grundlæggende
Vinbønder, der ikke vil eller kan påtage sig denne forpligtelse, kan ikke blive medlem af AVN.
Målet med AVN er at nå et ideal: fremstille naturvin, dvs. uden nogen form for tilsætning.
Vinbønder, der melder sig ind i AVN, forpligter sig til at følge dette mål.
Vinbønder, som er medlem af AVN, siger det, de gør, og gør det, de siger, i hele vinfremstillingsprocessen, lige fra dyrkningen og vinificeringen til tapningen.

Praksis
Dyrkningen skal obligatorisk overholde den økologiske eller biodynamiske metode.
Høsten skal være manuel.
Der må kun anvendes den oprindelige naturlig gær, der sidder på druen, til vinificering.
Der må ikke forekomme nogen tilsigtet ændring af druens oprindelige sammensætning og altså ingen hjælp fra brutale og indgribende fysiske teknikker (omvendt osmose, tangentialfiltrering, flash-pasteurisering, termovinifikation osv.).
Der må ikke tilsættes nogen substanser overhovedet, undtagen svovl. En AVN-vin indeholder altså ikke tilsat svovl eller kun meget lidt i følgende mængde (total mængde svovl efter tapning):
- rødvin og mousserende: 0 (eller naturlig rest) til maks. 30 mg/l (150 mg/l er tilladt ifølge EU),
- hvidvin: 0 (eller naturlig rest) til maks. 40 mg/l (200 til 400 mg/l er tilladt ifølge EU), og dette er gældende uanset mængden af restsukker.

Etiketter på flasker
For at opnå størst mulig gennemsigtighed anbefales det at anbringe logoet "Vin AVN" på alle cuvéer, der overholder kriterierne i nærværende forpligtelse.
På cuvéer, hvor der ikke er tilsat svovl, kan der angives: "Vin AVN zéro sulfite ajouté".

 
Husk venligst at følge Vinimperiet på sociale medier:

Facebook
Linkedin
Instagram
YouTube

Du kan nu også dele din mening om vores vine på Vivino. Der kan du finde mange andre vine fra vores assortiment.

På forhånd tak!

vinøse hilsner
Bjarne og Julian

Maj 2017


April 2017


Marts 2017


Februar 2017


December 2016


November 2016


Juni 2016


Maj 2016


Marts 2016


Februar 2016


November 2015


Oktober 2015


September 2015


August 2015


Maj 2015


Marts 2015


Januar 2015


December 2014


November 2014


Oktober 2014


August 2014


April 2014


December 2013


November 2013


Oktober 2013


August 2013


Maj 2013


April 2013


Marts 2013


Januar 2013


November 2012


Oktober 2012


August 2012


Juli 2012


Juni 2012

Vinimperiet | CVR: 21032247 | Underværket, Stemannsgade 9C, 8900 Randers C - Danmark | Tlf.: +45 28 69 68 28